Seni Pulih Diri

"Seni Pulih Diri : untuk diri merawat diri"

Sesungguhnya pada hari ini terdapat terlalu banyak kepincangan dalam kehidupan manusia dari hal kesihatan dan kecantikan dalam urusan penjagaan diri sendiri agar terus hidup dalam kesejahteraan. Kerana kekurangan ilmu mengenai anggota tubuh diri sendiri maka masyarakat kita terpaksa membayar lebih untuk mengembalikan kesihatan, kesejahteraan dan kecantikan diri.

Kursus SENI PULIH DIRI yang dikendalikan oleh Persatuan Seni dan Budaya Warisan Melayu Jawi [WarisAlam] merupakan salah satu penyelesaian pada masalah ini. Mempelajari ilmu dan Petua melalui kaedah TERAPI PULIH, memulih masalah anggota luar dan dalam tubuh kita supaya sentiasa sempurna mengikut keadaan asal sedia kala.













SENI PULIH DIRI : 
Kursus yang mengandungi keilmuan TERAPI untuk memulihkan serta mengatasi masalah kesihatan, mental dan emosi supaya kembali sihat serta sempurna.

TERAPI PULIH 
Meliputi KeilmuanUrutanPicitanSenamanPenjagaanMental dan Emosi. Semasa kursus ini peserta akan diberi pengetahuan mengenai perihal yang perlu dipulihkan dari hujung Rambut hingga hujung Kaki. Depan dan Belakang tubuh, Luar dan Dalam tubuh. 

Merangkumi  pelbagai jenis masalah seperti : 
Bahagian Kepala - 5 jenis sakit Kepala 
Bahagian Anggota - Leher / Bahu / Tangan / 
Bahagian Belakang -  Pinggang / Punggung / Kaki / Betis / Peha 
Bahagian Depan - Dada / Lelah / Ulu Hati / Rusuk / Perut / Sengugut / Uluran
Bahagian Rahsia - Lelaki / Wanita
Bahagian Awet Muda - Petua Senaman Muka


Kursus ini akan dikendalikan oleh En Hamidon bin Jabbar seorang pakar Terapi yang profesional dan bertauliah dari Jabatan Pembangunan Kemahiran Malaysia [sub-sektor : 10-07]. Beliau mempunyai pelbagai keilmuan, kemahiran dan pengalaman dalam terapi Melayu dan luar negara dan telah mengendalikan banyak kursus Terapi sejak puluhan tahun.


Kesesuaian Kursus : Lelaki / Perempuan 20 tahun ke atas
Jangkamasa Kursus : 16 jam [Hari 1: 9.00 am - 6.00 pm dan Hari 2: 9.00 am - 4.00 pm]

Yuran Kursus : hanya RM350.00 sahaja

Kursus Tambahan : Rahsia picitan & urutan khas untuk para lelaki agar PULIH PERKASA dengan hanya tambahan yuran RM70.00 dan diadakan selama 2 jam di akhir khusus (pada hari kedua dari Jam 4.30 ptg - 6.30 ptg). Kaedah segera dengan urutan sendiri dan segera perkasa serta bertahan lama. Rahsia seorang yang bernama Lelaki.

TEMPAT TERHAD